Forum Angels_of_Sentinels Strona Główna
 Forum
¤  Forum Angels_of_Sentinels Strona Główna
¤  Zobacz posty od ostatniej wizyty
¤  Zobacz swoje posty
¤  Zobacz posty bez odpowiedzi
Angels_of_Sentinels
Niech burze psioniczne omijają wasze floty!!!
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie  RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
 
jedzonko
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Angels_of_Sentinels Strona Główna -> Archiwum Baru Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
jedzonko
Autor Wiadomość
komandos16bpd
Administrator



Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 965
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Łódź - Retkinia

PostWysłany: Śro 19:09, 09 Maj 2007    Temat postu: jedzonko
 
jesli jest picie i wodeczka czy piwko trzeba i dobrze zjesc czekam na przepisy kulinarne ciekawe i smaczne ,DLA KAŻDEGO COŚ SMACZNEGO



Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez komandos16bpd dnia Wto 20:30, 29 Maj 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
aduum
Gość






PostWysłany: Pon 23:42, 28 Maj 2007    Temat postu:
 
Sałatka :
puszka kukurydzy
2 duże pory
puszka ananasów
2 duże piersi kurczaka
30dag sera
makaron rurki średnie
cary
ząbek czosnku
sól, pieprz, majonez
zielona świeża pietruszka

1.makaron smżyć surowy z jednej strony aby sięzarumienił tylko
2. Por pokroić w kółeczka
3. kurczaka pokroić drobno i smażyć do uzyskania złotego koloru nie zapominająć go doprawić i dodać do niego starty czosnek
4. Ser kroimy w drobną kostkę
5. Wszystko wrzucić do miski dodając posiekane ananasy, kukurydzę,, posiekaną drobniusio pietruszkę i 2 łyżeczki cary
6. Dodajemy majonez mieszamy
7. Delektujemy się smakiem:D

Powrót do góry
BlackDevill
Gość






PostWysłany: Wto 17:52, 29 Maj 2007    Temat postu:
 
SAŁATKA WARSTWOWA Z TUŃCZYKIEM
2 torebki ryżu- ugotować
tuńczyk w oleju- odcisnąć
puszka kukurydzy
3-4 ogórki kiszone- pokroić w drobną kostkę
ser żółty, sól, pieprz, majonez

Wystudzony ryż mieszamy z kukurydzą i majonezem- doprawiamy obficie solą i pieprzem (dzielimy na 3 części). Układamy w salaterce warstwami (od dołu):
ryż
tuńczyk
ryż
ogórki kiszone
ryż
Wierzch posypać tartym żółtym serem.
Smacznego Wesoly

Powrót do góry
komandos16bpd
Administrator



Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 965
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Łódź - Retkinia

PostWysłany: Wto 21:01, 29 Maj 2007    Temat postu:
 
spaghetii składniki ; moze byc 1 kg mielonego wiepszowo-wołowego miesa lub piersi z kurczaka pokrojonej w kosteczke ,3 jabłka ,4 ogórki kiszone , papryka kolorowa czerwona żółta i zielona , 2 cebule , kukurydza z puszki (albo zamiennik w postaci mieszanki mrozonej chińskiej ) sosy ja osobiscie lubie słodko-kwaśne w słoiku ,olej , przyprawy do smaku , żółty tarty ser , makaron osobiscie lubie rureczki ale nitki tez są ok . i do dzieła : na początej rozgrzewamy patelnie i wlewamy olej , wkładamy mieso i smażymy sobie je az do zarumienienia ,zostawiamy dolewając troszke wody i przykrywamy patelnie pokrywką , obieramy jabłka i zcieramy je na tarce , kroimy po jednej kolorowej papryce w kosteczke , kroimy cebule w kostke ,kroimy ogorki kiszone lub zcieramy na tarce ,wykładamy z puszki kukurydze , jesli mieso mamy juz zarumienione i miekkie dożucamy cebule lekko podsmażoną na innej patelni ,dokładamy jabłka , papryke ,i kukurydze , smazymy to na małym ogniu pod przykryciem podlane mała ilością wody ,az do zmiękczenia warzyw ,Pamietajmy o Przyprawach ,{ majeranek ,sol ,pieprz ,paryka ostra lub słodka) ,Do garnka wlewamy sos i na wolnym ogniu gotujemy go , nastepnie zanim pezelejemy wszystko do tego sosu dodajemy na samym koncu ogórki kiszone i tak gotujemy ok 10 min ,całosc przekładamy do naszego zagotowanego sosu w garnku , gotujemy całosc ok 25 minut czesto mieszajac , na koniec można delikatnie zagęscic mąką , gotujemy makaron ; tak jak na opakowaniu makaron w nitki najlepiej sprawdza sie czy jest dobrze ugotowany wyciągając nitke i żucając ją na kafelki na scianie jesli jest dobry to zostanie a jesli nie to nam spadnie. ja wole rurki bo po ugotowaniu ich odcedzeniu wsadzam je w garnek i wrzucam dwa jajka i mieszajac podsmarzam z makaronem jest on obsmazony w jajeczku i pyszny , pamietajmy o posoleniu wody do makaronu i dodania łyżki oleju , wykładamy makaron na talerze i polewamy naszym sosem całosc posypujemy tartym serem ( zamiast wazyw i krojenia można uzyć mieszanki mrożonej ale przyjemnosc krojenia jest najlepsza) danie na 4 osoby PYSZNOTA POLECAM Piwo i do tego oczywiscie zimne PIWKO



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Sob 11:16, 23 Cze 2007    Temat postu:
 
"Chicken pizza"

Sos Składniki:
1 łyżeczka masła
1 cebulka
1 ząbek czosnku
1 puszka krojonych pomidorów
½ kostki bulionu warzywnego
1 łyżeczka oregano
1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
1 łyżeczka ketchupu
sproszkowany czosnek
sól, mąka ziemniaczana

Sposób wykonania:
Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano, pietruszkę, ketchup i jeszcze 5 min. Gotujemy. Pomidory zmiksować , dodać do reszty i jeszcze 10 minut gotować. Doprawić czosnkiem w proszku i solą. Zagęścić sos mąką ziemniaczaną. Na zdjęciu sos jest zrobiony ze świeżych pomidorów. Uwaga! Sos powinien być bardzo gęsty.

Ciasto Składniki:
100g ml ciepłego mleka
200 g mąki
½ paczuszki drożdży ( Dr.Oetker )
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
3 łyżki oleju z oliwek
1 łyżka przypraw: oregano, natka pietruszki, szczypiorek, sproszkowany czosnek, sproszkowana cebula

Sposób wykonania:
Mieszamy mleko (temp.ok.35°C) z cukrem i drożdżami, zostawiamy na 10 min. w cieple. Przesianą mąkę mieszamy z przygotowanym mlekiem, dodajemy sól i olej. Żeby uzyskać dobry smak wsypujemy przyprawy. Wyrabiamy elastyczne ciasto (ewentualnie dodać 1-3 łyżki mleka).
Przykryć ciasto ściereczką i pozostawić ok.30 min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Gdy wyrośnie, wyrabiamy je jeszcze przez minutę i formujemy kulę. Wałkujemy ciasto, aż otrzymamy okrągły placek o średnicy 30cm. I grubości kilku mm. Ułożyć pizzę na papierze do pieczenia i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 20-30 min.

Obkład. Składniki:
2 5 dkg mięsa z pieczonego kurczaka
1/2 filiżanka zeszklonej na tłuszczu cebuli
2 pokrojone w kostkę pomidory
1 filiżanka sera parmezan
3 łyżeczki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 główka upieczonego czosnku
½ filiżanki posiekanego koperku
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z pozostałymi składnikami. Na przygotowanym do pieczenia równomiernie rozprowadzić sos pomidorowy, rozłożyć pozostałe składniki, obficie posypać serem.
Pizzę z dodatkami pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220°C ( elektr.195°C ) przez 15-20 min.



Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Sob 11:28, 23 Cze 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Sob 11:21, 23 Cze 2007    Temat postu:
 
"Kuleczki Rafaello"

Składniki:
20 dag masła
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
20 dag wiórek kokosowych
2 opakowania herbatników (2x85g)
5 dag orzechów laskowych

Sposób wykonania:

Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać cukier puder i jajka. Na koniec do masy dodać wiórki kokosowe (około 5 łyżek wiórek odsypać) i wymieszać. Powstałą masę włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Herbatniki pokruszyć, dodać do masy i wymieszać. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej włożyć orzech laskowy. Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych (wcześniej odsypanych). Kuleczki schłodzić w lodówce.
Podane składniki wystarczą na około 50 kuleczek.

Smacznego.

Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Sob 11:31, 23 Cze 2007    Temat postu:
 
"Kebab z piersi kurczaka"

Składniki:
50 dkg filetu drobiowego pokrojonego w grubą kostkę
Marynata:
3 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku drobno pokrojone
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka nasion kolendry
½ łyżeczki ostryżu
1 łyżeczka ostrej papryki
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać do mięsa, odstawić na 12 godzin w ciepłe miejsce. Kawałki mięsa nabić na szpadki do szaszłyków. Piec na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie obracając. Czas pieczenia uzależniony jest od gustów konsumentów. Doskonale smakuje z dzikim ryżem na sypko i sosem tzatziki

Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Sob 11:34, 23 Cze 2007    Temat postu:
 
"Deser pychotka"

Składniki:
owoce mrożone lub świeże (maliny, truskawki, winogron, wiśnie itp.)
owoce z puszki (mandarynki, brzoskwinie, ananasy itp.)
krem waniliowy
bita śmietana

Sposób wykonania:
Owoce umyć, jeśli mrożone rozmrozić bardzo dokładnie obsączyć. Owoce z puszki dokładnie obsączyć. Na dno płaskiego, dużego pucharku za pomocą szprycy nałożyć krem waniliowy. Porozkładać na kremie owoce (większe podzielić) i również za pomocą szprycy lub torebki pokryć ozdobnie bitą śmietaną Udekorować owocami. Schłodzić.

Krem waniliowy Składniki:
10 żółtek
10 dkg cukru pudru
3/4szklanka mleka
¼ szklanki soku malinowego
½ łyżeczki startej skórki cytrynowej
laska wanilii (cukier waniliowy)

Sposób wykonania:
Żółtka utrzeć bardzo dokładnie z cukrem pudrem. Zagotować w rondelku mleka ze skórką cytrynową, drobniuteńko pokrojoną laską wanilii i sokiem malinowym. Wstawić do garnka z gotującą się wodą, wlać ubite z cukrem żółtka i ubijać na parze, aż masa zgęstnieje. Ostudzić.

Bita śmietana Składniki:
0.5l śmietany30%
2 łyżeczki rumu
5 łyżeczek cukru pudru

Sposób wykonania:
Śmietanę dokładnie schłodzić. Ubić za pomocą miksera śmietanę z cukrem na sztywno, dodać rum, delikatnie zamieszać.

Życze Smaczego Wesoly

Powrót do góry
Lucifer
Gość






PostWysłany: Wto 23:39, 26 Cze 2007    Temat postu:
 
Ja tam jestem kinomanem, a dla każdego kinomana ulubioną potrawą jest co? no oczywiście popcorn

Są trzy sposoby na dorobienie się tej pychotki:

1.idziemy do marketu i kupujemy gotowy popcorn - mało smaczny ale nic nie trzeba kombinować

2.Idziemy do kina i tam kupujemy wyżej wymienioną potrawę - jak dla mnie to najlepszy w cinema-city

3.Kupujemy ziarna kukurydzy i tu zaczyna się zabawa

Do dużego garnka wlewamy ok.4-5 łyżek oleju,
czekamy aż będzie baaardzo gorący, wsypujemy do niego ok.5-6 łyżek ziarenek kukurydzy i szybko przykrywamy (no chyba że lubimy gonić jedzenie po kuchni) od czasu do czasu potrząsamy garnkiem żeby się kukurydza nie przypaliła. - chyba najlepsze rozwiązanie bo możemy sami dosolić do smaku Wesoly

Powrót do góry
komandos16bpd
Administrator



Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 965
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Łódź - Retkinia

PostWysłany: Śro 7:17, 27 Cze 2007    Temat postu:
 
je tu chetnie zagladam sam gotuje wiec sprawdzam sobie przepisy



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
TARTAR
Gość






PostWysłany: Śro 7:55, 27 Cze 2007    Temat postu:
 
Na sezon grilowy polecam "zeberka w piwie" !

Zalewa jest bardzo prosta. 0,5 L piwa cierpkiego (najlepiej do tego nadaje sie PILSNER URQELL) wlewam do naczynia w ktorym beda sie moczyly zeberka,dodaje mala lyzeczke soli (sypac ostroznie bo mozna pozbyc sie piwa,chyba ze ktos lubi duzo piany:D),wymieszac i zamoczyc zeberka. Calosc wstawic do lodowki na minimum 10 godzin. Po wyciagnieciu z zalewy nacieram je papryka i czocnkiem. Po okolo 2 godzinach sa gotowe na grila. Smakuja wysmienicie!!!! Oczywiscie z piwem!!! SMACZNEGO !!!!!

Powrót do góry
komandos16bpd
Administrator



Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 965
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Łódź - Retkinia

PostWysłany: Pią 12:41, 17 Sie 2007    Temat postu:
 
Kotlety mielone

# 40 dkg mięsa mielonego (wołowe z wieprzowym)
# 1 mała namoczona bułka
# jajko
# 1 cebula
# 1 łyżeczka tłuszczu
# sól, pieprz ziołowy
# tarta bułka do obsypania
# tłuszcz do smażenia kotletów

Do masy mięsnej dodać lekko odciśniętą bułkę, jajko i przyprawy oraz posiekaną cebulkę podsmażoną w tłuszczu. Bardzo starannie wyrobić i formować podłużne kotlety, obtaczać je w tartej bułce i nieco spłaszczać. Kotlety kłaść na patelnię z silnie rozgrzanym tłuszczem, smażyć na rumiano z obu stron. Przełożyć do rondla, podkładając kawałek świeżego masła i podlewając odrobiną wody, przykryć i trzymać na słabym ogniu jeszcze przez 10 - 15 min.

Kotlety schabowe
# 4 niezbyt cienkie kotlety schabowe z kostką
# 4 ząbki czosnku
# ok. 1 łyżeczki soli
# 1 jajko
# ok. 4 łyżeczki mąki
# 2 - 3 łyżki tartej bułki
# ok. 10 dkg tłuszczu do smażenia

Czosnek obrać z łusek i pokrjać w paski. Plastry mięsa posolić, rozłożyć na nich czosnek i każdy kotlet dobrze zbić. Następnie obtoczyć je w mące, rozbitym jajku i tartej bułce, od razu kłaść na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć niezbyt szybko, tj. ok. 8 min. z każdej strony, by nie przypaliły się, tylko ładnie zrumieniły. Przełożyć do rondla z niewielką ilością tłuszczu, skropić wodą, przykryć i utrzymywać jeszcze na niezbyt silnym ogniu ok. 15 min. tak by były pulchne i smaczne. Jeśli wolimy by były bardziej chrupiące, należy smażyć je nieco dłużej na patelni i nie przekładać do rondla.

Wątróbka smażona z cebulą
# 50 dkg wątróbki
# 2 - 3 cebule
# sól, pieprz
# ok. 8 dkg tłuszczu do smażenia
# posiekana zielenina

Wątróbkę należy smażyć tuż przed podaniem, gdyż odgrzewana jest twarda i niesmaczna. Dobrze jest na 30 min.- 1 godz. włożyć umytą wątróbkę, oczyszczoną z żyłek i błonek do mleka. Na 20 min. przed podaniem rozgrzać na patalni połowę tłuszczu, włożyć pokrajaną w krążki cebulę, smażyć ,aż stanie się szklista i lekko rumiana. Zdjąć z patelni do rondelka i trzymać w ciple. Na tej samej patelni rozgrzać pozostałą ilość tłuszczu, wątróbkę osuszyć, pokrajać (skośnie) w plastry, lekko rozbić młotkiem do kotletów i wkładać na rozgrzny tłuszcz. Smażyć na ostrym ogniu po 3 - 4 min. z każdej strony. Po odwróceniu na drugą stornę posolić, a pod koniec smażenia włożyć cebulę i jeszcze 1 - 2 min. trzymać na ogniu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Żeberka duszone w kapuście
# ok. 60 dkg żeberek (nie wędzonych)
# 1 mała główka świeżej kapusty (ok. 1 kg)
# 2 winne jabłka
# sól, pieprz
# majeranek
# 2 niezbyt pełne łyżki mąki
# 1 łyżka cukru

Mięso umyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, podzielić na porcje. Z kapusty zdjąć wierzchnie nadpsute liście, główkę podzielić na pół, poszatkować, posolić i pozostawić przez 10 min. Zagotować w rondlu 2 szklanki wody, włożyć kapustę, żeberka i gotować 15 min. bez przykrycia, po czym przykryć i dusić 45 min. Wówczas włożyć obrane i pokrajane na ćwiartki jabłka, a gdy się rozgotują, podprawić kapustę mąką zrumienioną na suchej patelni i zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Zagotować i odstawić z ognia.

Kurze udka duszone w śmietanie
# 4 kurze udka
# 4 pomidory
# 100 g czarnych oliwek
# 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
# sól, pieprz
# 4 zierka ziela angielskiego
# 2 łyżki oleju
# sok z cytryny

Ziele pokruszyć. Udka po umyciu i osuszeniu natrzeć sokiem z cytryny i pokruszonym zielem. Odstawić na 15 min. Olej mocno rozgrzać. Podsmażyć na nim udka z obu stron na złoty kolor.
Sparzone pomidory obrać i pokroić w ćwiartki, z oliwek usunąć pestki. Udka zalać śmietaną. Dusić 25 min. 10 min. przed końcem duszenia dodać pomidory i oliwki. Doprawić solą i pieprzem.

Wieprzowina duszona z warzywami
# 1 kg wiprzowiny od szynki
# 40 dkg cebuli
# 30 dkg małych marchewek
# 2 łyżki masła
# olej do smażenia
# łyżeczka suszonego rozmarynu
# 3/4 szklanki bulionu
# sól, pieprz
# sok z cytryny

Mięso oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć rozmarynem i podsmażyć na oleju. Zalać bulionem i dusić ok. 50 min.
Cebulę pokroić w ćwiartki, marchewkę - poprzekrajać wzdłuż.
Masło z łyżką oleju rozgrzać na patelni. Na tłuszczu podsmażyć najpierw cebulę, a następnie marchewkę. Warzywa wrzucić do duszącego się mięsa - marchewkę 25 min. przed końcem duszenia, cebulę - 15 min.
Mięso pokrajać w plastry. Warzywa doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać razem z wieprzowiną.



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
komandos16bpd
Administrator



Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 965
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Łódź - Retkinia

PostWysłany: Pią 12:45, 17 Sie 2007    Temat postu:
 
Mielony - przepis na kotlet mielony
Mielony, raz! Mam nadzieję, że kiedy ów tekst będzie w druku, ja już się oswobodzę od gipsu i jak nowonarodzony będę na tym świecie bożym brykał. Ale jeszcze nie dziś, nie w tej chwili. Niestety, w tej chwili stoję przed domowym ogniskiem (kuchnią gazową) i przewracam na obie strony spreparowane wcześniej przez panią domu kotlety mielone. Przypomniałem sobie opowieść naszej przyjaciółki, która po wieloletniej niebytności w Polsce przyjechała do ojczyzny, po drodze zatrzymała się w jakiejś podrzędnej restauracji szczecińskiej i ze zdumieniem słuchała, że większość bywalców zamawiała: ”Pani Zosiu, proszę melony”. Zdumienie jej płynęło z tego, że była to połowa grudnia, zaś amatorów melonów tak wielu. Sprawa się wyjaśniła (i „rypła”), kiedy na talerzach amatorów melonów pojawiały się poczciwe kotlety mielone. Przy tych staropolskich poczciwcach w tej chwili stoję i –jako się rzekło- ich doglądam. Wyglądają świeżo, apetycznie pachną. Ale, Drodzy Czytelnicy, "melony" mielonemu nierówny. Ważne jest mięso, jego pochodzenie, jego świeżość. Mam niezawodną metodę testowania tej świeżości zdobytą za francuskim pismem „Harakiri”
„Nim kupicie mięso mielone, poddajcie je wszystkim poniższym testom. Nie poniechajcie żadnego!

1.wzrokowy. Mięso musi mieć zdrowy wygląd i dobry nastrój, jak wszystko, co żyje na świeżym powietrzu. Ale –uwaga: nie może być nazbyt czerwone. Jeśli jest za bardzo czerwone, musicie być nieufni. Zapewne jest zabarwione, Jeśli chcecie się upewnić, ucałujcie je namiętnie. Jeśli wasze usta się zaczerwienią, mięso było z pewnością uszminkowane. Przynajmniej w ten sposób możecie się tłumaczyć przed żoną. Zdarzyć się może, że gdzieniegdzie znajdziecie w mięsie gromadkę małych żyjątek. Nie musi was to od razu niepokoić, są to najprawdopodobniej witaminy, ale mogą to być także jajeczka much. Jeśli chcecie się przekonać, jeszcze trochę poczekajcie. Za dwa dni to się wylęgnie. Jeśli z mięsa wylecą osy, to znaczy, że nie były to jajeczka much. W ten sposób zyskacie prawdę.

2.Węchowy. Dobre, świeże mięso mielone musi mieć nęcącą i charakterystyczną woń denata zamordowanego przed dwudziestoma czterema godzinami. Jeśli pachnie jak renifer – stara się coś przed wami ukryć. Jeśli ma rybi zapaszek – to nie jest wołowe, bo krowy nie żrą ryb. Najprawdopodobniej jest to dziadek rzeźnika, rybak cierpiący na zanik pamięci, który przed kilkoma dniami wyszedł z domu i dotychczas nie powrócił.

3.Dotykowy.Obmacajcie dokładnie mięso, nim je kupicie. Przepuście przez palce. Pocierajcie nim. Grzebcie się w nim obiema rękami. Jeśli sprzedawca dziwnie się wam przygląda, widocznie nie ma czystego sumienia. Złóżcie na niego donos.

4.Test na zapałkę Przytknijcie do mielonego mięsa zapaloną zapałkę. Jeśli mięso się zajmie, z pogardą je odrzućcie. Dobre mielone mięso nie powinno wedle norm państwowych zawierać więcej niż 50 proc. trocin.

5.Test na gwizd Musicie zagwizdać. Mięso powinno zostać nieruchome. Jeśli mięso do was przybiegnie, to nie jest mielone. Są to albo same witaminy, albo tasiemiec.

6.Test na psa. Najlepszy wszakże jest test na psa. Dajcie kawałek mielonego mięsa psu. Pozwólcie mu je zeżreć a w razie potrzeby otwórzcie mu na siłę mordę. Jeśli pies śmiertelnie wyje, pada na ziemię, gryzie ściany, dostaje drgawek, piana leci mu z pyska, wymiotuje, ale NIE ZDYCHA, możecie bez obawy dać mięso rodzinie, zaś sami iść na obiad do „Łowickiej”



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Pią 14:08, 17 Sie 2007    Temat postu:
 
ciekwe potrawki szczgolnie ta z tunczykiem "SAŁATKA WARSTWOWA Z TUŃCZYKIEM" - polecam same odzywcze składniki i dotego bardzo smaczna - polecam dla osob trenujacych na siłowni duzo białka weglowodanów

Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Pon 15:15, 27 Sie 2007    Temat postu:
 
a ktos prubowal tych kuleczek Rafaello bo nie wiem czy to sie oplaca robic

Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Angels_of_Sentinels Strona Główna -> Archiwum Baru Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

 
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo

Powered by phpBB © 2004 phpBB Group
Galaxian Theme 1.0.2 by Twisted Galaxy